Demonstratii practice de olarit la „Tirgul de Rapciune”


Ziarul de Iasi
Autor: Simona RELEA / 22 sept 2010

Intre 26 septembrie si 3 octombrie, la Palatul Culturii, mesteri populari din toata tara vor confectiona pe loc oale, cosuri din nuiele, tesaturi, produse artizanale.

„Saptamina de happening-uri” include si un eveniment inedit pentru Iasi: „Tirgul de Rapciune”. Intre 26 septembrie si 3 octombrie, la Palatul Culturii, mesteri populari (olari, impletitori de nuiele, tesatori etc.) din intreaga tara nu numai ca isi vor expune produsele, dar vor face si demonstratii practice.

Incepind cu 26 septembrie si pina pe 3 octombrie, de la ora 8.00 dimineata si pina seara la ora 22.00 mesterii participanti la tirg vor face demonstratii de olarit, de impletit nuiele etc.

„Vor fi peste 60 de participanti din Moldova si din alte zone ale  tarii: mesteri populari care vor confectiona pe loc oale, cosuri din nuiele, tesaturi, produse artizanale. Am dorit sa organizam un altfel de tirg decit cele obisnuite la care doar sint expuse diverse produse. Iesenii care vor veni la acest tirg vor putea asista la demonstratii practice ale mestesugarilor din toata tara. De asemenea, incepind cu 1 octombrie si pina pe 3 octombrie, mestesugarilor li se vor alatura producatori agricoli din Moldova. In aceasta perioada, tot la Palatul Culturii se va desfasura si „Sarbatoarea Recoltei”, eveniment organizat de Directia Agricola a Judetului Iasi in parteneriat cu Kalashinkov, Atipico si Fundatia Timpul”, a precizat Ion Manzatu, initiatorul si unul dintre organizatorii „Saptaminii de happening-uri”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: