Presa

Ziarul de Iasi

„Saptamina de happening-uri”: inca mai poti veni cu noi in excursie cu caruta la Manastirea Dobrovat!

Autor: Simona RELEA

Duminica a debutat „Saptamina de happenin-uri”: Concursul Sperietorilor de Ciori si Tirgul de Rapciune, urmate, luni, de Festivalul Zmeelor au atras zeci de ieseni care, desi nu s-au inscris, au dorit sa participe macar ca spectatori la evenimentele menite sa le readuca zimbetul si bucuria copilariei.

„Ii astepam in continuare pe ieseni sa se inscrie si sa participe si la celelalte evenimente, fie concursuri, fie excursii. De asemenea, pina pe 3 octombie, ii asteptam sa viziteze Tirgul de Rapciune de la Palatul Culturii. Aici, mesteri populari din toata tara vor face demonstratii practice de olarit, impletit”, a spus Ion Manzatu, initiatorul proiectului „Saptamina de happening-uri”.

La ce concursuri sau excursii va mai puteti inscrie

* Miercuri, 29 septembrie: dimineata, ora 9.00 – deschiderea concursului de pescuit – Zi cu sarbatoare cimpeneasca la Iezareni; urmeaza apoi Seara Felinarelor, incepind de la ora 17.00.

* Joi, 30 septembrie: dimineata, ora 9.00,  Parcul Copou – Joia mastilor – concurentii vor primi diverse materiale si vor confectiona masti care vor fi jurizate la final; dupa-amiaza, ora 14.00: degustare de vinuri la „Bucium”.

* Vineri, 1 octombrie: dimineata, ora 9.00, strada Lapusneanu – Vinerea Olarilor – concurentii vor primi lut gata preparat si roti. Isi vor confectiona vase; dupa-amiaza, ora 14.30 – excursie cu carutele la manastirea Dobrovat si gratar la iarba verde cu „purcel la protap”. Pret: 30 lei de persoana.

* Simbata, 2 octombrie: dimineata, ora 7.00 – excursie de o zi la manastirile din Suceava; seara, ora 20.00, Palatul Culturii – Tangoul de simbata.

* Duminica, 3 octombrie: dimineata, ora 9.00, bulevardul Stefan cel Mare – Parada Animalelor – echipe de 3-5 oameni vor primi diverse materiale din care vor confectiona un costum reprezentind un animal salbatic; dupa-amiaza, ora 14.30 –  excursie la Complexul „Catalina”, cu degustare de vinuri la Cotnari. Pret: 30 lei de persoana.

Pentru mai multe detalii privind inscrierea si participarea, puteti  accesa site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com/ . De asemenea, mai multe informatii se pot obtine la telefon 0740. 508. 345

…………………………………………….

Targul de Rapciune

Tele M

Targ de obiecte traditionale autentice in luna lui rapciune.
In perioada 26 septembrie- 3 octombrie pe esplanada Palatului culturii are loc Tragul de Rapciune.In aceasta perioada iesenii pot cumpara obiecte traditionale. Targul de rapciune se va incheia cu zilele Recoltei care vor avea loc in perioada 1-2 octombrie

Ion Manzatu, organizator: „Rapciune inseamna in limba romana cea veche arhaica, sfarsit de vara, era denumirea lunii septembrie si noi am facut un targ de septembrie. In zilele de 1 si 2 oct  in parteneriat cu directia agricola, de fapt, directia agricola in parteneriat cu noi ca sa fim corecti, vor organiza Zilele Recoltei, cunoscutele Zile ale Recoltei care multa vreme nu au fost facute la Iasi dar pe care le vom face anul acesta.”

Circa 50 de mesteri populari, olari, iconari, tesatori, impletitori de nuiele si incondeietori de oua din intreaga tara isi  prezinta creatiile in fata Palalatului Culturii.

„Targul este formidabil, sint  lucruri interesante, ne intoarcem inapoi in trecut, lui David i-a placut scranciobul, ne-au placut toate lucrurile facute din lemn.” , ne-a declarat un iesean.

La acest targ veti putea admira talentul si maiestria artistilor populari in atelierele de creatie interactive.

Victorita Culta, mester popular: „Aducem traditia nostra din satul nostru de la Anies, mamica mea a facut opinci, mostenesc aceste frumoase obiceiuri exact de la mamica mea. Tot atata ne-a invatat a tese, ca la noi se tese la razboi si tot atata pot sa spun ca ne-a invata alte obiceiuri care e pacat de ele ca majoritatea le uita, tineretul care vine din urma.”

Vezi inregistrarea video a stirii

………………………………………………………………………………….

Evenimentul Zilei

www.evz.ro

S-a deschis Târgul de Răpciune de la Iaşi

Autor: Maria Craus

Zeci de meşteri populari din ţară au venit la Târgul de Răpciune de la Iaşi, unde fac demonstraţii practice pentru vizitatori şi au ocazia să-şi vândă marfa. Târgul va fi deschis până pe 3 octombrie

Produsele artizanale expuse la Târgul de Răpciune au mare căutare. Turiştii străini veniţi să vadă Palatul Culturii au zăbovit preţ de câteva ceasuri şi pe la corturile meşterilor populari. Foarte apreciate au fost păpuşelele din pănuşi şi vazele din bostan şi sfoară croşetată, coşuleţele din răchită, chimirele şi brâiele din piele.

Localnicii care nu şi-au permis să facă cumpărături au profitat de întâlnirea cu meşterii pielari pentru a-şi recondiţiona curelele vechi. Miciile reparaţii costă doar câţiva lei.

„O curea de piele ţine şi 20 de ani. Am venit de acasă cu toate ustensilele pe care le-am putut aduce şi mai fac şi reparaţii pentru cei care cer acesta. Avem căpestre şi hamuri, curele pentru câini, curele pentru oameni cu talie respectabilă şi pentru subţirei, chimire şi brâie. Mai facem şi câte o glumă cu clienţii, trebuie să le descreţim frunţile. Am adus şi cureaua de criză, care începe cu capitaliştii şi se termină cu “Aleluia!”, dar şi cureaua de familie, care e foarte lungă şi se foloseşte pentru a lega soţul de soţie, ca să nu mai plece unul din ei în străinătate să facă bani şi să rămână aici cu copiii lor şi să muncească ca să le fie bine”, a declarat meşterul popular Constantin Vasiliu.

Icoane, tablouri, coşuri

Cei care trec prin zona Palat vor găsi la corturile meşteşugarilor şi icoane pictate pe lemn, tablouri pictate pe pânză, pahare realizate manual, prin suflare, scaune din răchită şi coşuri pentru damigene şi diverse obiecte artizanale.

“Poate părea că eu fac repede un coş, dar practic e muncă de un an de zile dacă ne gândim prin câte etape trece răchita, de la plantarea, apărarea ei de dăunători, tăierea, sortarea şi fierberea ei şi până la momentul când avem produsul finit”, explică meşterul Alexandru Toderaşcu din Heci.

Şi icoanele pe lemn cu patină de vechime au fost admirate de vizitatori. „Am întâlnit un om care avea acasă şapte icoane primite cadou şi care mi-a spus că vrea să îşi ia şi o icoană pe care el să o considere icoană. Deocamdată cel mai bine se vând «cărţile de vizită », adică icoanele mici, care costă mai puţin”, a declarat pictorul decorativ Dan Florin Iancu, din Brăila.

Săptămâna Happening-urilor

Târgul de Răpciune este organizat în cadrul “Săptămânii Happening-urilor” la Iaşi. În cadrul aceluiaşi proiect ieşenii sunt invitaţi mâine pe esplanada de la Hala Centrală, la Seara Lampioanelor.

Miercuri, în complexul turistic Iezăreni va fi organizată Seara Felinarelor, iar Joia măştilor se va ţine în Parcul Copou. Vinerea Olarilor va strânge curioşi pe strada Lăpuşneanu, seara de sâmbătă va fi destinată tangourilor la Palatul Culturii, iar duminică, pe bulevardul Ştefan cel Mare, va fi parada animalelor, cu participanţi care vor imagina şi purta costume care să imite un animal sălbatic.

De asemenea, organizatorii propun şi excursii contracost în Iaşi, în împrejurimi sau la mănăstirile din Neamţ şi Suceava, iar între 1 şi 3 octombrie vor pregăti şi „Sărbatoarea Recoltei”.

“Acest proiect este rodul dorinţei de a atrage oameni cu lucruri din contemporaneitate şi de a demonstra prezenţa industriilor creative în oraş”, a declarat Ion Mânzatu, unul dintre organizatori.

…………………………………………………………………………………………

Redecoperiti gustul bucuriei simple!

„SAPTAMINA DE HAPPENING-URI”

Ziarul de Iasi / 24 sept 2010

Redecoperiti gustul bucuriei simple!

Autor: Simona RELEA

Inca mai puteti alege evenimentul sau excursia care vi se potriveste!

Intreg conceptul „Satamina de happening-uri” a fost gindit pentru iesenii care doresc sa incerce din nou bucuria lucrurilor simple. De la Concursul Sperietorilor de ciori, Festivalul Zmeelor si pina la „Serbarea cimpeneasca” sau excursii deosebite, „Saptamina de happening-uri” ofera alternative de petrecere a timpului liber celor care doresc sa se bucure impreuna cu familia, prietenii sau colegii.

Alaturi de reactii si aprecieri pozitive concretizate in inscrieri la unul sau mai multe dintre  evenimentele propuse de organizatori, au existat si critici, majoritatea acestora pledind pentru eliminarea taxelor de inscriere: „In plina criza, de unde bani pentru a participa cu familia sau cu elevii la concursuri sau excursii?”; „Stiu ca toata lumea are probleme financiare, dar sa nu uitam ca orice «gratuitate» nu te implica in nici un fel. Iar aceste evenimente au tocmai rolul de a implica afectiv, social oamenii care, adesea, uita sa se bucure de lucrurile simple. Iar pentru cei care critica «taxele de participare», sa ne amintim ca exista costuri de organizare. Si, in ciuda sponsorizarilor, sumele obtinute nu acopera costurile de organizare. E usor sa critici, dar e foarte greu sa faci ceva constructiv. «Saptamina de happening-uri» este un proiect amplu si in nici un caz usor de organizat, cum ar putea parea. Un proiect care ne ofera posibilitatea de a trai din nou bucuriile simple ale copilariei. Din pacate, noi am pierdut gustul bucuriei simple. Devenim mai ocupati, mai putin sensibili, poate chiar mai rai. «Saptamina de happening-uri imi aminteste cu drag de concursurile, excursiile si drumetiile tematice organizate de profesorii mei. Ii felicit pe organizatori si sper ca iesenii sa participe in numar cit mai mare la aceste evenimente„, a declarat deputatul Nicusor Paduraru, unul dintre simpatizantii proiectului.

„Tango-ul de simbata” si Excursie cu carutele la Manastirea Dobrovat

Vineri, 1 octombrie

* Vinerea Olarilor – Strada Lapusneanu
Concurentii vor primi lut gata preparat si roti. Isi vor confectiona vase. Cele mai frumoase vor fi premiate. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana.

* Excursie cu carutele la Manastirea Dobrovat si gratar la iarba verde, cu „purcel la protap”. Pret: 30 de lei de persoana.

Simbata, 2 octombrie

* Tango-ul de simbata –  Palatul Culturii
O seara exclusiva: se va dansa doar tango. Perechile cele mai iscusite vor fi premiate de un juriu ad-hoc. Vor fi invitate cluburile de dans sportiv din oras. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana.

* Excursie de o zi la manastirile din Suceava
Pret: 65 de lei. Se asigura transportul si masa de prinz.

Duminica, 3 octombrie

* Parada Animalelor – Bulevardul Stefan cel Mare
Concurentii, echipe de 3-5 persoane, vor primi diverse materiale din care vor confectiona un costum al unui animal salbatic. In final va avea loc o parada a costumelor, ocazie cu care vor fi jurizate si premiate. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana.

* Excursie la Complexul „Catalina”, cu degustare de vinuri la Cotnari.
Pret: 30 de lei de persoana.

In functie de preferinte, va puteti inscrie la un singur eveniment sau la mai multe. Pentru a afla programul integral al „Saptaminii de happening-uri” (26 septembrie – 3 octombrie) sau pentru a obtine mai multe detalii privind inscrierea si participarea, puteti accesa site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com. De asemenea, mai multe informatii se pot obtine la telefon 0740. 508.345.

………………………………………………..

Demonstratii practice de olarit la

„Tirgul de Rapciune”

Autor: Simona RELEA / 22 sept 2010

Intre 26 septembrie si 3 octombrie, la Palatul Culturii, mesteri populari din toata tara vor confectiona pe loc oale, cosuri din nuiele, tesaturi, produse artizanale.

„Saptamina de happening-uri” include si un eveniment inedit pentru Iasi: „Tirgul de Rapciune”. Intre 26 septembrie si 3 octombrie, la Palatul Culturii, mesteri populari (olari, impletitori de nuiele, tesatori etc.) din intreaga tara nu numai ca isi vor expune produsele, dar vor face si demonstratii practice.

Incepind cu 26 septembrie si pina pe 3 octombrie, de la ora 8.00 dimineata si pina seara la ora 22.00 mesterii participanti la tirg vor face demonstratii de olarit, de impletit nuiele etc.

„Vor fi peste 60 de participanti din Moldova si din alte zone ale  tarii: mesteri populari care vor confectiona pe loc oale, cosuri din nuiele, tesaturi, produse artizanale. Am dorit sa organizam un altfel de tirg decit cele obisnuite la care doar sint expuse diverse produse. Iesenii care vor veni la acest tirg vor putea asista la demonstratii practice ale mestesugarilor din toata tara. De asemenea, incepind cu 1 octombrie si pina pe 3 octombrie, mestesugarilor li se vor alatura producatori agricoli din Moldova. In aceasta perioada, tot la Palatul Culturii se va desfasura si „Sarbatoarea Recoltei”, eveniment organizat de Directia Agricola a Judetului Iasi in parteneriat cu Kalashinkov, Atipico si Fundatia Timpul”, a precizat Ion Manzatu, initiatorul si unul dintre organizatorii „Saptaminii de happening-uri”.

…………………………………………………………….

Tu cum te relaxezi?

18 Sep 2010


Ziarul de Iasi

Autor: Loredana OPREA

“Saptamina de happening-uri” va ofera mai multe solutii. Organizatorii ii provoaca pe ieseni sa “combata” stresul si rutina de zi cu zi prin veselie si umor. Trebuie doar sa alegeti concursul sau excursia care vi se potriveste.

Tu cum te relaxezi? Iesi in oras cu prietenii la o bere? Sau mergi acasa, unde te certi cu familia de la telecomanda televizorului? Sau poate navighezi pe internet?

“Saptamina de Happening-uri” vine cu o oferta care depaseste stereotipul posibilitatilor zilnice de relaxare. Trebuie doar sa-ti convingi familia, prietenii, colegii sa va inscrieti la unul dintre concursurile sau la una dintre excursiile propuse de organizatori. Cu siguranta, veti descoperi ca aceste evenimete reprezinta un alt mod de a va relaxa. In plus, va veti aminti ce inseamna sa zimbesti si veti avea sansa de a va reintilni cu veselia lipsita de griji a copilariei.

“Saptamina de happening-uri insumeaza o serie de evenimente extrem de interesante ca oferta pentru cei ce doresc sa iasa din cotidian, sa se relaxeze si sa se bucure alaturi de cei dragi altfel decit in mod obisnuit. Imi amintesc cu bucurie de participarea din anii precedenti la Festivalul Zmeelor sau la Concursul Sperietorilor de Ciori. Insa anul acesta oferta organizatorilor este mult mai vasta, proiectul adresindu-se atit copiilor, elevilor, dar si adultilor – profesori, parinti, grupuri de prieteni sau colegi. Sper ca iesenii sa aprecieze oferta si provocarile organizatorilor, iar prezenta lor la Saptamina de Happening-uri sa fie consistenta. Nu stiu cu ce vorbe mestesugite as putea convinge pe cineva sa se inscrie la aceste manifestari, dar stiu ca puterea exemplului este cea mai graitoare: in masura timpului disponibil, voi incerca sa fiu prezent la toate evenimentele. Ma voi bucura alaturi de oamenii frumosi care, pe linga efort, au pus mult suflet pentru a transforma in realitate acest proiect deosebit”, a declarat Liviu Antonesei, presedintele Fundatiei Culturale “Timpul”, partener in proiectul “Saptamina de Happening-uri”.

Pescarii sint asteptati la concurs si serbare cimpeneasca!

* Marti, 28 septembrie

Excursie de o zi la manastirile din Neamt.
Pret: 55 lei de persoana. Este asigurat transportul si masa de prinz.

Seara lampioanelor – Esplanada Halei Centrale
Concurentii, echipe de 3-5 persoane, vor primi diverse materiale si vor construi lampioane cu aer cald. Un juriu ad-hoc va premia cele mai interesante lampioane. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Miercuri, 29 septembrie

Concurs de pescuit – Zi cu sarbatoare cimpeneasca
la Iezareni.
Pentru orice eventualitate (nu poti sti ce noroc au unii la pescuit), participantii vor primi peste pe care il vor putea pregati la gratar cum doresc. Mai mult, pescarii pot veni cu sotiile si copiii, pe care ii pot inscrie la concursul “Seara Felinarelor”. Pret: 20 lei de persoana.

Seara Felinarelor – Complexul Turistic “Iezareni”
Concurentii, echipe de 3-5 persoane, vor sculpta felinare in pepeni. Acestea vor fi lansate pe apa. Vor fi premiate cele mai interesante. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Joi, 30 septembrie

Joia mastilor – Parcul Copou
Concurentii vor primi lut gata preparat si roti. Isi vor confectiona vase. Cele mai frumoase vor fi premiate. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana.

Degustare de vinuri la “Bucium”. Pret: 30 lei de persoana.

Informatii complete despre programul proiectului si despre inscrieri puteti afla accesind site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com sau sunind la numarul de telefon 0740.508.345

………………………………………………………………………………………

„SAPTAMINA DE HAPPENINGURI”: concursuri si pentru profesori si elevi!

„Cit de mult iti pasa de elevii tai, domnule profesor?”

Autor: Simona RELEA

* Nu va numarati printre dascalii care isi ascund lipsa de motivatie, plictiseala sau dezinteresul in spatele vesnicei replici: „Sint prea prost-platit ca sa fac altceva in afara orelor la catedra?” * Atunci, „SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” va ofera posibilitatea sa va implicati impreuna cu elevii intr-o competitie a jocului, relaxarii si a muncii in echipa

„SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” nu inseamna relaxare, joc si evadare din virtejul lumii moderne doar pentru familii si grupuri de prieteni. Organizatorii spera sa scoata din pasivitate si inertie si profesorii si elevii: evenimetele propuse de „SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” ofera cadrelor didactice ocazia de a se implica intr-un proiect care aduce doar beneficii pentru participanti.

E putin probabil ca elevii sa se organizeze in grupuri si sa participe la aceste evenimente – dar orice profesor sau invatator poate avea initiativa de a inscrie un grup de elevi la oricare dintre concursuri: Concursul Sperietorilor de Ciori, Festivalul Zmeelor, Parada Animalelor etc –  „Participarea la aceste concursuri aduce beneficii atit pentru elevi dar si pentru profesori si parinti. In primul rind copilul este scos din virtejul lumii moderne care rar iti ofera posibilitatea sa traiesti bucuria lucrului facut de mina ta. Elevul uita de calculator si este pus in situatia de a construi ceva utilizind fie materiale din natura, fie materiale reciclabile. La rindul lor, cadrele didactice sint provocate sa-si demonstreze maiestria dar si sa ofere un exemplu de creativitate si lucru in echipa. Profesorii ar trebui sa fie un model pentru elevi, iar noi am reusit sa pastram aceasta componenta la Liteni: dascalul – model pentru elev, atit la scoala cit si in activitatile extrascolare. In ceea ce priveste parintii, acestia pot sa participe si ei la concurs si sa-si ajute copiii oferindu-le posibilitatea unor placute momente de joc si relaxare. Sa nu uitam ca la tara copiii muncesc aproape in fiecare zi,  ajutindu-si parintii la treburile din gospodarie. Pentru copii, participarea la aceste concursuri este o adevarata bucurie. De altfel, echipe de profesor si elevi din scoala noastra au fost in fiecare an la aceste concursuri deosebite. Iar anul acesta vom incerca sa fim prezenti la toate evenimentele. Sintem onorati sa participam si asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne pregateste „concurenta”. Sper ca anul acesta sa se inscrie elevi si profesori de la cit mai multe scoli”, a declarat Gheorghe Moga, directorul Scolii Liteni din Belcesti.

Sinteti un altfel de cadru didactic si chiar va intereseaza ce se intimpla cu elevii dumneavoastra? Nu va numarati printre dascalii care isi ascund lipsa de motivatie, plictiseala sau dezinteresul in spatele vesnicei replici: „Sint prea prost platit ca sa fac altceva in afara orelor la catedra?” „SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” va ofera posibilitatea sa va implicati impreuna cu elevii intr-o competitie a jocului, relaxarii si a muncii in echipa.

„SAPTAMINA DE HAPPENINGURI”: programul primelor doua zile –  concursurile aduc veselia copilariei la Iasi!

Duminica, 26 septembrie

* Concursul Sperietorilor de Ciori – Parcul de la Universitatea „Petre Andrei” Iasi

Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi o sperietoare. Un juriu ad-hoc va premia cele mai inspirate sperietori.

Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Dupa amiaza: Scurt tur de oras „per pedes”. Se vor vizita obiective din  Centrul istoric si Centrul Civic al Iasului: Biserica Trei Ierarhi, Biserica „Sf. Nicolae Domnesc”, Casa Dosoftei, Biserica „Barboi”, Manastirea „Golia”. Ghid va fi scriitorul Ion Mitican. Pret: 15 lei de persoana

Luni,  27 septembrie

* Festivalul Zmeelor – Manastirea Cetatuia

Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi zmee care in final vor fi lansate. Un juriu ad-hoc va acorda premii. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Dupa amiaza: prezentarea manastirilor Cetatuia, Frumoasa, Hlincea si Galata.

Pret: 20 lei de persoana.

* Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri accesati site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com/. De asemenea, mai multe informatii se pot obtine la telefon 0740/508.345.

………………………………………………………………………………………….

ZIARUL DE IASI

http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/saptamina-de-happening-uri-te-provoaca-la-o-excursie-cu-caruta~ni6ll8

Saptamina de happening-uri te provoaca la o excursie cu caruta!

Autor: Simona RELEA

O excursie cu caruta la manasitrea lui Stefan cel Mare din Dobrovat? Sau poate preferati un concurs de pescuit si o sarbatoare cimpeneasca la Iezareni? Sau, de ce nu?, o excursie asa cum faceati cind erati scolar, la manastirile din Moldova? Pentru amatorii de vinuri bune, organizatorii au pregatit si doua excursii care includ degustari de vin la Bucium si Cotnari.

Dupa concursul de sperietori de ciori, Festivalul zmeelor, Seara felinarelor, Tangoul de simbata sau Parada animalelor, „Saptamina de happening-uri” vine cu o noua provocare pentru iesenii care doresc sa evadeze din rutina: un program turistic incluzind excursii si manifestari pentru toate virstele si toate gusturile: vizite la obiective istorice si turistice, concurs de pescuit, degustari de vinuri sau serbari cimpenesti.

Iar pentru cei dornici de o „evadare” din oras, din lumea agitata a secolului XXI, organizatorii au pregatit ceva cu totul deosebit: o excursie cu carutele la manastirea Dobrovat, excursie care se va incheia cu un gratar la iarba verde in padurea Dobrovat.

Care sint preturile? De la 15 lei la 65 de lei de persoana pentru o singura excursie, in functie de ceea ce alegeti. Per total, daca cineva opteaza pentru toate excursiile, va plati 265 de lei. Daca optati pentru o singura excursie, de exemplu pentru cea cu carutele la Dobrovat  – veti plati 30 de lei pentru o singura persoana. E mult? Un calcul simplu arata ca daca mergeti la „Sarbatoarea Berii”, veti cheltui cel putin tot atitia bani pe mititei si berile consumate cit trupele invitate cinta „gratis”.

Cei interesati pot obtine mai multe detalii si se pot inscrie la oricare dintre excursii care cred ca li se potriveste accesind site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com/. De asemenea, mai multe informatii se pot obtine la telefon 0740/508.345.

Alege excursia care ti se potriveste

* 26 septembrie – dupa amiaza: Scurt tur de oras „per pedes”. Se vor vizita obiective din  Centrul istoric si Centrul Civic al Iasului: biserica Trei Ierarhi, biserica „Sf. Nicolae Domnesc”, Casa Dosoftei, biserica „Barboi”, manastirea „Golia”. Ghid va fi scriitorul Ion Mitican.

Pret: 15 lei de persoana

* 27septembrie – dupa amiaza: prezentarea manastirilor Cetatuia, Frumoasa, Hlincea si Galata.

Pret: 20 lei de persoana.

* 28 septembrie: Excursie de o zi la manastirile din Neamt.

Pret: 55 lei de persoana. Se asigura transportul si masa de prinz.

* 29 septembrie: Concurs de pescuit – sarbatoare cimpeneasca la Iezareni. Pentru orice eventualitate (nu poti sti ce noroc au unii la pescuit), participantii vor primi peste pe care il vor putea pregati la gratar cum doresc.

Pret: 20 de lei de persoana.

* 30 septembrie – dupa amiaza: Degustare de vinuri la „Bucium”.

Pret: 30 de lei de persoana.

* 1 octombrie – Excursie cu carutele la Manastirea Dobrovat si gratar la iarba verde cu „purcel la protap”.

Pret: 30 de lei de persoana.

* 2 octombrie – Excursie de o zi manastirile din judetul Suceava.

Pret: 65 de lei. Se asigura transportul si masa de prinz.

* 3 octombrie – Excursie la Complexul „Catalina”, cu degustare de vinuri la Cotnari.

Pret: 30 de lei de persoana.

…………………………………………………………………………………………

ZIARUL DE IASI

http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/pregatiti-va-pentru-saptamina-de-happening-uri~ni6l8o

Alternativa la „statul la televizor”

Pregatiti-va pentru „Saptamina de Happening-uri”

Autor: Simona RELEA
Data publicarii: 02/09/2010

In program sint incluse „Concursul sperietorilor de ciori”, „Festivalul zmeelor”, „Seara felinarelor”, „Tangoul de simbata”.

Crezi ca poti face o sperietoare de ciori sau un zmeu impreuna cu sotul/sotia si copilul? Sau poate impreuna cu prietenii? Cit de mult crezi ca se va bucura copilul tau cind ii vei spune ca v-ati inscris la un concurs de construit si inaltat zmee? Sau la un concurs de sculptat felinare in pepeni, care seara vor fi lansate pe apa? De cind nu te-ai mai intilnit cu copilaria ta? De pe 26 septembrie, la „Saptamina de happening-uri” ai intilnire cu veselia, relaxarea si copilaria!

Concursul sperietorilor de ciori, Festivalul zmeelor, Seara felinarelor, Tangoul de simbata sau Parada animalelor – acestea sint doar citeva dintre alternativele propuse de organizatorii „Saptaminii de happening-uri” iesenilor care doresc sa isi petreaca timpul liber cu familia sau prietenii altfel decit privind la televizor sau la calculator. In perioada 26 septembrie – 03 octombrie, iesenii sint provocati sa participe efectiv la altfel de concursuri decit cele de genul „Te pui cu blondele?”. Echipe de familii sau echipe de prieteni sint invitate sa-si puna creativitatea in valoare si sa descopere bucuria de a juca in echipa la concursuri distractive, care ne pot deconecta de la omniprezenta „Criza”.

Inscrie-te la concursul care crezi ca ti se potriveste

Lista evenimentelor propuse de organizatorii „Saptaminii de Happening-uri” este ampla. Puteti sa va inscrieti la unul sau mai multe concursuri. Alaturi de concursuri, puteti opta si pentru pachetul turistic care include excursii zilnice la obiective turistice din Iasi sau la manastiri, serbari cimpenesti sau picnicuri. Alegeti din lista de evenimente,cel care credeti ca vi se potriveste mai bine pentru dumneavoastra si familie sau prieteni.

* Concursul sperietorilor de ciori: duminica, 26 septembrie, parcul de la Universitatea „Petre Andrei”:
Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi o sperietoare. Un juriu ad-hoc va premia cele mai inspirate sperietori. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Festivalul zmeelor, luni,  27 septembrie, manastirea Cetatuia:
Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi zmee care in final vor fi lansate. Un juriu ad-hoc va acorda premii. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Seara felinarelor, marti, 28 septembrie, esplanada Halei Centrale:
Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi lampioane cu aer cald. Un juriu ad-hoc va premia lampioanele. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Joia mastilor, joi, 30 septembrie, parcul Copou:
Concurentii vor primi diverse materiale si vor confectiona masti care vor fi jurizate la final. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Vinerea Olarilor, 1 octombrie, strada Lapusneanu:
Concurentii vor primi lut gata preparat si roti. Isi vor confectiona vase. Cele mai frumoase vor fi premiate. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Tangoul de simbata, 2 octombrie, Palatul Culturii:
O seara exclusiva: se vor dansa doar tangouri. Perechile cele mai iscusite vor fi premiate de un juriu ad-hoc. Vor fi invitate cluburile de dans sportiv din oras. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

* Parada animalelor, duminica, 3 octombrie, bulevardul Stefan cel Mare:
Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale din care vor confectiona un costum imaginind un animal salbatic. In final va avea loc o parada a costumelor, ocazie cu care vor fi jurizate si premiate. Taxa de inscriere: 10 roni de persoana.

Cine poate participa si cum se fac inscrierile

La concursurile mentionate mai sus se vor putea inscrie familii (grupuri de 3-5 persoane) sau grupuri de prieteni, colegi.. Taxa de inscriere si participare este de 10 roni de persoana pentru fiecare concurs; cine doreste sa participe la toate concursurile va achita o taxa de doar 50 de roni de persoana. Cei care doresc sa se inscrie pot accesa site-ul https://saptamanahappeningurilor.wordpress.com sau pot obtinemai multe informatii la telefon 0740/508.345.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: